Kıymetli arkadaşlar, yayına vereceğimiz bu yazımızda Telegram hesabını kapatma ve hesap silme işlemlerinizi nasıl yapılacağına dair bilgileri sizinle paylaşıyor olacağız.

Güvenlik ve güvenliğinize önem vermekte olan Telegram uygulamasını kullanan kişiler var oldukça uygulamadan ayrılmak isteyen kişilerinde sayısının fazla olduğunu söyleyebiliriz. Telegram hesabını kapatma ve hesap silme ayarlarını hangi alandan sağlanacağını merak ediyorsanız eğer işlem aşamalarını nereden yapacağınıza bakacağız.

  • Telegram uygulaması diğer mesajlaşma platformlarından kendini ayırmaktadır.
  • İçerisinde barındırmış olduğu özelliklerle birlikte kişilerin gizlilik hakkını üst seviyeye çıkarmaktadır.
  • Öyle ki uygulama sizin mesajlarınızı kendisiyle bile paylaşmamaktadır. Uygulamadan ayrılmak için ise nelerin gerekli olduğuna göz gezdireceğiz.

Telegram hesabını kapatma ve hesap silme

Telegram hesabını kapatma

Telegram hesabını kapatma kararını aldınız ve bu işlem sonucunda neler karşılaşıp nasıl sileceğinizi öğrenmek istiyorsanız doğru yerdesiniz. Hesabın silme işlemlerini tamamladığınızda hesabınız, kurduğunuz gruplar, abone bilgileri ve var olan mesajlarla birlikte kişilerinizin de silineceğini bilmeniz de yarar var.

Hesabı sildiniz ancak ondan sonra hemen pişman olup tekrardan aynı numara üzerinden hesabı açmak istiyorsunuz bu durumda hesabın hemen açılmayacağının da bilgisine sahip olmanız gerekmektedir. Yani hemen açmak için işlem sağladığınızda açamazsınız bilgisi alabilirsiniz.

  • Telegram uygulamasına hiçbir şekilde giriş sağlanmadığında 1 ay, 2 ay ya da sizin belirlediğiniz süre içerisinde otomatik olarak silinebilmektedir.
  • Fakat siz komple hiç beklemeden silmek istiyorsanız bunu uygulama içerisinde sağlamanız ne yazık ki mümkün değildir.
  • Haliyle yapmanız gereken işlem için form bulunmaktadır.
  • Bu forma ise https://my.telegram.org/auth?to=deactivate şekilde ilerleme sağlamaktadır.
  • Forma tıklayıp hesabın silme işlemi için gelen sayfada numara bilgisini girmeniz yeterli olacaktır.

Numaranızı girip Next demenizle birlikte telefonunuza bir onay kodu gelecektir. Onay kodu telefonunuza gelmiyorsa muhtemelen numarayı hatalı girmiş olabilirsiniz. Numaranızı kontrol ederek tekrar deneme sağlamanız gereklidir.

Telegram hesap silme

Telegram hesap silme işlemi için linke tıklayıp numaranızı girip devam ettiğinizde gelen onay kodunu da girdikten sonra açılan sayfada Delete your Account yazısına tıklayın. Ve bir sonraki ekranda Yes, Delete My Account diyerek işlemlerinizi bitirebilirsiniz.

Ayarlarınız sonucunda Telegram uygulamanız silinmiş olacaktır. Normalde bu linkin kullanımını sadece bilgisayarınızdan değil, telefonunuzdan da kullanabileceğiniz için hesabı telefondan ya da bilgisayarınız üzerinden de silebilirsiniz.

Silme işlemlerinin haricinde Telegram uygulamasıyla alakalı merak ettiğiniz farklı bir bilgilendirme var ise eğer bize bunu yorumdan dile getirebilirsiniz.

Telegram hesabını kapatma ve hesap silme
Önceki İçerikSignal hesap silme ve hesabını kapatma
Sonraki İçerikSignal üye olma kaydolma ve hesap açma
1991 doğumlu, Eskişehir Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi okuyor, 2010 yılından itibaren Teknoloji ile yakından ilgilenmekte olup daha önce Telekom hizmetlerinde backoffice biriminde çalışmıştır. Yanı sıra teknik anlamda eğitim verme ve bu alanda yönetici olarak hizmetlerde bulunmuştur.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here