Paylaş

Facebook’a gönderilen kimliğe ne oluyor? Kimlik ibrazınızı yaptıktan sonra göndermiş olduğunuz kimliğinize ne olduğunu yazımızda anlatımını sağlayacağız.

Facebook’a giriş yaptığınız esnada sizden bazen kimliğinizi doğrulamanızı isteyebilir. Taklit hesapları tespit etme aşamalarında bu yöntem oldukça sık kullanılıyordu. Eğer sizde hesabınızı gerçekte kullandığınız isim ve soy isim bilgilerinizle açmadıysanız, siz de hesabınızı geri alamamışsınızdır. Facebook sizden kimlik istiyorsa bunun nedeni sizi tanımak içindir.

Facebook’a gönderilen kimliğe ne oluyor?

Hesabınızdaki bilgilerinizle kimlikteki bilgilerinizin uyuşması sonrasında uygulamada sorun yaşamazsınız. Fakat gerçekte kullandığınız bilgilerle Facebook’taki bilgileriniz alakasız ise hesapta bir sorun yaşamanız durumunda giderememe olabilir. Çünkü Facebook, sizin gerçekteki bilgilerinizle hesap açmanızı istiyor.

Diyelim ki Facebook’a giriş yaptığınız sırada hesabınız kilitlendi. Hesabınızı tekrar aktif hale getirebilmeniz için kimlik ibrazı yapmanız gerekiyor. Facebook’un sizi tanıyabilmesi için bu işlem mecburidir. Ya da Facebook’ta birisi sizin adınıza taklit bir hesap açmış veya hesabınıza giriş yapamıyorsunuz. Böyle bir durumda Facebook kimlikle sizi tanımak istiyor.

Facebook kimliklerimizi ne yapıyor

Kimlikteki bilgilerinizle hesabınızdaki bilgilerinizin aynı olması durumunda hiçbir sorun olmayacaktır. Yeter ki siz bilgileri doğru girmeyi ihmal etmeyin. Peki gönderilen kimliklere ne olur? Sorusunun yanıtına gelelim.

Kimliği Facebook’a gönderdikten sonra kimliğime ne oluyor?

  • Facebook, kimliğinizi istediyse bunun nedeni sizi tanımak istemesinden kaynaklanıyor.
  • Kimliği gönderirken T.C kimlik numaranızı kapatalım.
  • Kimliğinin ön yüzünü gönderirken resminiz görünsün.
  • Facebook kimliğinizi kopyalayıp güvenli bir şekilde saklıyor.
  • Kimliğiniz üçüncü kişilerle kesinlikle paylaşılmıyor.
  • Kimlik doğrulama ayarlarına giriş yapalım.
  • Burada bulunan seçeneği kapalı hale getirelim.
  • Ayarları yaptığınızda kimliğinizin kopyası gönderildikten sonra 30 gün içerisinde otomatik olarak silinir.
Facebook’a gönderilen kimliğe ne oluyor

Facebook, göndermiş olduğunuz kimliğinizi başka kişilerle paylaşmıyor. Sizi tanımak amacıyla istediği kimliğinizi yine sizin isteğinizle birlikte 30 gün sonra otomatik olarak siliyor. Facebook sizden kolay kolay kimlik istemez. Hesabınızda illegal girişler görmesi durumunda güvenlik için bu işlemi isteyebilir.

Hesabınıza sürekli giriş denemelerini anladığı an kilitlemeye gider. Kilitleme sonrasında da kimlik ibrazı yapmanız isteyebilir. Facebook hakkında sormak veya merak ettiğiniz farklı konuları bizlere yorumdan ulaştırabiliyorsunuz.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here